STO / Stockholm Contemporary Dance Theatre

STO-proj-01
STO-proj-02
STO-proj-03
STO-proj-04
STO-proj-05
STO-proj-06
STO-proj-07
STO-proj-08
STO-proj-09


The Dance House is an institutions for 2 different programmatic entities – culture and industry. The 2 programs generally have very different purposes and needs as well as daily rhythms. These diverse needs are reflected in the building’s physical design. Like 2 small children pulling at mother’s skirt, the business and cultural life pull and push the building’s volume in opposite directions. The result is an architecture that is both consistent and diverse.

The Dance House is an institutions for 2 different programmatic entities – culture and industry. The 2 programs generally have very different purposes and needs as well as daily rhythms.
These diverse needs are reflected in the building’s physical design. Like 2 small children who pulls and pulls at mother’s skirts, the business and cultural life pulled and pushed bygningsvolumenet in opposite directions. The result is an architecture that is both consistent and composed.

Basically, dancers for a classic functional house in 7 floors. The dance floor takes on the city – businesses reigns under the roof. Common to 2, the large lobby and restaurant, located at the center acts as a link between the 2 hemispheres – reason and imagination, head and body.

Dance Theatre’s volume has been pulled crooked to form the grandstand for the audience, while lifting up the street life behind the scenes over and sample rooms to the lobby of the building’s center.

Ervhervslivets volume is similarly drawn to the south to meet the needs of the office environment for views and daylight, and discourage their sensitivity to glare and overheating. To the south facade of cool self-shading.
Towards North assembled floors in an open office landscape during a himmelyst pitched roof.

The engineered building body face and writhing in the cityscape as a dancing house among the stiff-necked neighbors. The sloping sides grip the urban space and transform the house into an architectural rock solid. The city’s residents can stay in the shelter and the shelter of the cantilevered rock walls, or climb the sunny hillsides of the house top with views of Stok Holm’s urban landscape.